Most Popular


Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava
 Valja istaknuti minerale koji su bitni za funkcioniranje imunološkog sustava ...
Cilj BabyDerm kreme Cilj BabyDerm kreme
Cilj guste kreme poznate kao Hydrating Body Cream je pružiti ...
Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela
Iako je detoksikacija ključni prvi korak u dugoročnoj terapiji poremećaja ...


Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela

Rated: , 0 Comments
Total visits: 272
Posted on: 04/18/24

Iako je detoksikacija ključni prvi korak u dugoročnoj terapiji poremećaja uzimanja opioida, to nije jedina strategija koja se koristi za sprječavanje recidiva. Trenutačni režimi detoksikacije temeljeni na dokazima za korisnike ilegalnih opioida uključuju lijekove, postupno odvikavanje i stalnu psihološku podršku kako bi se postigla dugotrajna trijeznost. Revitalizirajući tonik za djecu

 

Pod dubokom sedacijom ili općom anestezijom, detoksikacija opijata se inducira putem bolusne injekcije ekstremno visokih doza antagonista opijata u tehnici ultra brze detoksikacije. Nakon toga se daje spora infuzija male doze naloksona. Da bi prošao cijeli tijek liječenja, koji uključuje četverosatnu operaciju u jedinici intenzivne njege, pacijent mora ostati u bolnici jedan do dva dana. Zagovornici ovog postupka tvrde da pacijent ima znatno smanjenu razinu psihološke žudnje za drogom, nema simptoma ustezanja, eliminaciju fizičke ovisnosti i potpuno bržu detoksikaciju. Ali dobro poznati autoriteti na temu poremećaja upotrebe opioida izrazili su rezerve prema UROD-u, tvrdeći da sami lijekovi nemaju učinka na stanje i da detoksikacija nije tretman za to stanje.

Nakon dobivanja odobrenja Institucionalnog odbora za reviziju i davanja potpunog informiranog pristanka, pacijenti koji su bili ovisni o različitim opioidima i koje su anesteziolozi klasificirali kao status I–II podvrgnuti su brzoj detoksikaciji opioidima uz pomoć anestetika. Anestezija je inducirana nakon stjecanja osnovne hemodinamike i rezultata povlačenja.

Bez ikakvih negativnih učinaka anestezije, svi pacijenti su prošli kroz uspješan proces čišćenja toksina iz tijela. Ocjene odvikavanja bile su dosljedno vrlo niske i bile su usporedive prije i nakon detoksikacije. U osamnaest mjeseci ili manje nakon terapije, tri pacijenta od sedamnaest koji su bili dostupni za praćenje nisu koristili opioide. Još četiri osobe doživjele su kratke recidive, ali su sada čisti.

Brza detoksikacija stvorena je 1980-ih kako bi se smanjili učinci odvikavanja i motivirali pojedince da se liječe zbog upotrebe supstanci. Da bi tijelo pokrenulo proces detoksikacije, pacijentima se mora dati blokator opijata (naltrekson) i staviti u opću anesteziju. Šest lijekova može se koristiti za ublažavanje simptoma ustezanja nakon operacije.

Brza detoksikacija nije sveobuhvatan plan liječenja, uz moguće zdravstvene opasnosti

  Bez obzira na oblik, detoksikacija obično nije dovoljna da pomogne nekome u dugoročnom oporavku od ovisnosti o drogama, iako može biti koristan početni korak. Ako namjeravate održati svoj oporavak tijekom vremena, morat ćete se pozabaviti temeljnim uvjerenjima, emocijama i ponašanjima koja su dovela do vaše upotrebe supstanci. Ove sposobnosti možete steći uz pomoć programa rehabilitacije utemeljenog na dokazima.


Comments
There are still no comments posted ...
Rate and post your comment


Login


Username:
Password:

Forgotten password?