Most Popular


Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava
 Valja istaknuti minerale koji su bitni za funkcioniranje imunološkog sustava ...
Cilj BabyDerm kreme Cilj BabyDerm kreme
Cilj guste kreme poznate kao Hydrating Body Cream je pružiti ...
Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela
Iako je detoksikacija ključni prvi korak u dugoročnoj terapiji poremećaja ...


Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava

Rated: , 0 Comments
Total visits: 364
Posted on: 04/19/24

 Valja istaknuti minerale koji su bitni za funkcioniranje imunološkog sustava i regulaciju upala. Dodatno se raspravlja o prehrambenim aspektima idealne opskrbe mineralima. Dostupnost minerala nužna je za zdrav rad urođenog imunološkog sustava i nekih elemenata adaptivne imunološke obrane, kao što su obrambeni mehanizmi protiv patogena i dugoročna ravnoteža pro- i protuupalne regulacije. Uravnotežena prehrana obično je dovoljna za opskrbu pravog omjera minerala za jačanje imunološkog sustava. Iako je malo slučajeva nedostatka minerala, postoje rizične skupine koje bi trebale biti upoznate s količinom minerala poput željeza, magnezija, cinka, bakra i selena koje konzumiraju. Bilo koji od ovih nedostataka minerala mogao bi kratkoročno ugroziti imunološki odgovor ili dovesti do problema u upravljanju sustavnom upalom tijekom vremena. Poznavanje podrijetla i procesa nastanka ovih minerala je ključno. U rijetkim slučajevima treba koristiti suplemente kako bi se nadoknadili nedostaci;  ionizirajuće srebro međutim, pretjerivanje u dodacima prehrani moglo bi ugroziti funkciju imunološkog sustava i trebalo bi ga izbjegavati. Stoga je važno vitamine i minerale za imunitet uvijek uzimati u propisanim količinama te se prije njihove uporabe posavjetovati s liječnikom. Ljudski imunološki sustav nudi zaštitu od nekoliko prijetnji, uključujući štetne klice, unutarnje i vanjske. Fizička obrana imunološkog sustava od stranih tvari uključuje sluznice, epitelne stanice s cilijacijama, epidermu i sluznicu, između ostalih anatomskih barijera.

Na zdravlje imunološkog sustava pojedinca značajno utječu njegove prehrambene navike

  Pothranjenost, koja je uzrokovana nedovoljnom konzumacijom mikronutrijenata, može oslabiti sposobnost tijela da održi urođene imunološke reakcije; međutim, učinci stanja uhranjenosti razlikuju se ovisno o bolesti. Do sada su mnoge eksperimentalne studije o korištenju vitamina i minerala za jačanje imunološkog sustava dale pozitivne rezultate. Određeni vitamini, minerali i elementi u tragovima važni su za održavanje imunokompetencije; to je dokazano na životinjskim modelima i, u nekim slučajevima, na pothranjenim ljudima.


Comments
There are still no comments posted ...
Rate and post your comment


Login


Username:
Password:

Forgotten password?