Most Popular


Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava
 Valja istaknuti minerale koji su bitni za funkcioniranje imunološkog sustava ...
Cilj BabyDerm kreme Cilj BabyDerm kreme
Cilj guste kreme poznate kao Hydrating Body Cream je pružiti ...
Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela
Iako je detoksikacija ključni prvi korak u dugoročnoj terapiji poremećaja ...


Što je upala sinusa i koji su njeni simptomi – saznajte o opcijama liječenja

Rated: , 0 Comments
Total visits: 6
Posted on: 10/17/24

Upala sinusa, koja se obično naziva sinusna infekcija, je upala ili otečenost tkiva koje oblaže sinuse. Obično su sinusi ispunjeni zrakom, ali kada se blokiraju ili napune tekućinom, stvaraju okruženje u kojem mogu rasti bakterije, virusi ili gljivice, što dovodi do infekcije. Upala sinusa može se klasificirati kao akutna, koja traje do četiri tjedna, ili kronična, koja može trajati više od 12 tjedana ili se često ponavljati. Simptomi upale sinusa variraju ovisno o težini infekcije. Uobičajeni znakovi uključuju:

• Nosna zagušenost ili blokada
• Gusta nosna sekrecija (žuta ili zelena)
• Bol ili pritisak u licu, posebno oko očiju, čela i nosa
• Glavobolja
• Smanjen osjećaj mirisa ili okusa
• Postnasalni drip (sluz koja se slijeva niz grlo)
• Umor
• Kuhanje, često gore noću

Kronična upala sinusa također može uzrokovati trajnije simptome poput otežanog disanja kroz nos i općeg osjećaja težine u licu.

Koje su opcije liječenja?

Liječenje upale sinusa obično ovisi o osnovnom uzroku i trajanju stanja. Za akutnu upalu sinusa uzrokovanu virusom, liječenje se fokusira na ublažavanje simptoma, uključujući lijekove bez recepta za dekongestiju, nosne sprejeve i analgetike. Antibiotici se propisuju ako se sumnja na bakterijsku infekciju. Kronična upala sinusa može zahtijevati jače lijekove poput kortikosteroida ili čak operaciju za drenažu sinusa i vraćanje pravilnog protoka zraka. U slučajevima alergija, važno je identificirati i izbjegavati okidače, uz korištenje antihistaminika.


Comments
There are still no comments posted ...
Rate and post your comment


Login


Username:
Password:

Forgotten password?