Most Popular


Cilj BabyDerm kreme Cilj BabyDerm kreme
Cilj guste kreme poznate kao Hydrating Body Cream je pružiti ...
Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela Prednosti Čišćenja Toksina Iz Tijela
Iako je detoksikacija ključni prvi korak u dugoročnoj terapiji poremećaja ...
Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava Vitamini i minerali za imunitet neophodni su za mnoge aspekte zdravog funkcioniranja imunološkog sustava
 Valja istaknuti minerale koji su bitni za funkcioniranje imunološkog sustava ...


Važni Vitamini i Minerali za Bolji Imunitet

Rated: , 0 Comments
Total visits: 9
Posted on: 10/04/24

Održavanje snažnog imunološkog sustava ključno je za zaštitu našeg tijela od infekcija, virusa i drugih zdravstvenih problema. Iako mnogi faktori doprinose imunološkom sustavu, uključujući san, tjelovježbu i cjelokupni način života, uravnotežena prehrana bogata esencijalnim vitaminima i mineralima za imunitet igra ključnu ulogu. Ovi nutrijenti pomažu u podršci imunološkoj funkciji, poboljšavaju sposobnost tijela da se bori protiv patogena i promiču opće dobrostanje.

Vitamin C – Najpoznatiji Vitamin kao Povećavač Imuniteta

Vitamin C je možda najpoznatiji vitamin za poboljšanje imuniteta. Kao antioksidans, pomaže u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Također potiče proizvodnju bijelih krvnih stanica, koje su ključne za borbu protiv infekcija. Namirnice bogate vitaminom C uključuju naranče, jagode, paprike i brokulu. Redovita konzumacija ovih namirnica može smanjiti trajanje uobičajenih prehlada i doprinijeti općem zdravlju imunološkog sustava.

Vitamin D Pomaže u Regulaciji Imuniteta

Vitamin D igra vitalnu ulogu u regulaciji imuniteta. Pomaže aktivirati T-stanice, koje su odgovorne za prepoznavanje i napad na patogene. Niske razine vitamina D povezane su s povećanom osjetljivošću na infekcije. Dok je sunčeva svjetlost primarni izvor vitamina D, prehrambeni izvori uključuju masnu ribu (poput lososa i skuše), žumanjke i obogaćenu hranu. U područjima s ograničenom sunčevom svjetlošću, dodaci vitamina D mogu pomoći u održavanju optimalnih razina.

Cink je Neophodan za Bolji Imunološki Odgovor

Cink je tragovni mineral koji je ključan za pravilno funkcioniranje imunoloških stanica, kao što su neutrofili i prirodne ubilačke stanice. Također pomaže regulirati proizvodnju citokina, proteina koji pomažu kontrolirati upalu. Nedostatak cinka može oslabiti imunološki sustav, što dovodi do povećanog rizika od infekcija. Dobar izvor cinka uključuje školjke, govedinu, slanutak i sjemenke bundeve.

Vitamin A – Ključni Vitamin za Zaštitu Sluznica

Vitamin A je neophodan za održavanje zdravlja sluznica u dišnim i probavnim sustavima, koje djeluju kao barijere protiv infekcija. Također podržava funkciju T i B stanica, koje su ključni igrači u imunološkom odgovoru. Vitamin A može se naći u namirnicama poput slatkog krumpira, mrkve, špinata i obogaćenih mliječnih proizvoda.

Željezo Podržava Imunološku Funkciju

Željezo je potrebno za proizvodnju hemoglobina, koji transportira kisik u krvi. Također podržava imunološki sustav potičući rast imunoloških stanica. Nedostatak željeza može dovesti do anemije i oslabljenog imunološkog odgovora. Dobar prehrambeni izvor željeza uključuje crveno meso, leću, špinat i obogaćene žitarice.

Selen Djeluje kao Moćan Antioksidans

Selen je mineral koji pomaže tijelu u proizvodnji antioksidansa, koji štite stanice od oštećenja i smanjuju upalu. Također podržava proizvodnju citokina i aktivaciju imunoloških stanica. Brazilsku oraščić je jedan od najboljih izvora selena, ali se također može naći u tunjevini, jajima i cjelovitim žitaricama.

Sve ove nutrijente možete pronaći u napitku ili soku. Electa-KSV nudi najkvalitetnije sokove za bolji imunitet.

Sažetak

Prehrana bogata vitaminima i mineralima za imunitet ključna je za održavanje robusnog imunološkog sustava. Kupite najbolje sokove i napitke koji će biti učinkoviti u poboljšanju imunološkog sustava.


Comments
There are still no comments posted ...
Rate and post your comment


Login


Username:
Password:

Forgotten password?